Dr.OHHIRA® KOMPLEKS 12 SZCZEPÓW BAKTERII KWASU MLEKOWEGO

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 119,00 zł 119.00
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

ilość op.
dodaj do przechowalni

Opis

KOMPLEKS 12 SZCZEPÓW ŻYWYCH BAKTERII KWASU MLEKOWEGO

Powstaje w wyniku naturalnej fermentacji 3 letniej bez stosowania obróbki termicznej.

  • utrzymuje zdrowe pH jelit
  • zwiększa wchłanianie składników odżywczych z żywności i wspomaga trawienie
  • wpływa na poprawę funkcji trawiennych wątroby
  • wzmacnia układ odpornościowy
  • zapobiega biegunce podróżnych
  • przeciwdziała zespołowi nieszczelnego jelita
  • hamuje rozmnażanie się wirusów
  • syntetyzuje witaminy z grupy K i B
  • pomaga wchłaniać, jony Ca, Mg, Fe,  
  • kwasy tłuszczowe Omega3 z pożywieni

Fermentowany ekstrakt roślinny OM-X® zawiera w składzie godną pozazdroszczenia ilość błonnika, aż z 15 różnych roślin: owoców, jagód, warzyw, grzybów, wodorostów morskich. Ich różnorodność tworzy korzystne środowisko dla naszej indywidualnej mikroflory jelit. Ekstrakt ten zawiera również ponad czterysta metabolitów biogennych (postbiotyków). Produkt nie zawiera w składzie glutenu, GMO, produktów mlecznych. Konsystencja przecieru eliminuje całkowicie ryzyko zadławienia się, dlatego ekstrakt doskonale nadaje się dla dzieci, jak i osób mających fizjologiczne trudności z przełykaniem.

Kompleks 12 szczepów bakterii kwasu mlekowego jest wytwarzany w drodze naturalnej fermentacji i dojrzewania różnych roślin wraz z kulturami probiotycznymi. Fermentacja jest prowadzona bez stosowania obróbki termicznej, zatem w kapsułce kryje się prawdziwy cud natury! W skład produktu wchodzi – nawet 12 rodzajów dobrych bakterii (probiotyków), jak również warzywa, owoce, jagody, i grzyby (błonnik spożywczy lub prebiotyki) oraz metabolity biogenne (postbiotyki). Ten wyjątkowy japoński produkt pomoże szybko przywrócić mikroflorę jelitową, a błonnik zapewni, że dobre bakterie będą miały pożywienie i sprzyjające środowisko. Wysokiej jakości probiotyki są potrzebne nie tylko jelitom – są strażnikiem całego ciała, wzmacniając odporność i zapobiegając wielu dolegliwościom.

Opakowanie: 30 kapsułek

Stosowanie: Osoby dorosłe i dzieci (od 3 lat) po 1-2 kapsułki dziennie popijając wodą, najlepiej wieczorem.

Skład:

Masa kapsułki: 580 mg7/Zawartość netto: 17,4 g

Składniki: żelatyna, substancja wypełniająca (olej z nasion krokosza barwierskiego)ekstrakt z owoców śliwy domowej, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol proszek z muszli przegrzebka japońskiego), emulgator(mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), ekstrakt z liści szpinaku warzywnego, substancja glazurująca (wosk pszczeli), barwnik (karmel amoniakalno-siarczynowy), ekstrakt z owoców kolcowoju chińskiego, ekstrakt z grzybów shiitake, emulgator (lecytyna sojowa), proszek z liści i łodyg rzepy, ekstrakt z owoców fikusa pospolitego, ekstrakt z owoców borówki rózgowatej oraz dzikiej, ekstrakt z owoców truskawki chińskiej, ekstrakt z owoców drzewka yuzu, proszek z pieczarki brazylijskiej, proszek z żagwicy listkowatej, łodygi i liście wodorostów, żywe kultury bakterii kwasu mlekowego.

Składnik 2 kapsułek:

Ekstrakt z owoców śliwy domowej 1:1 96 mg,

ekstrakt z liści szpinaku warzywnego 1:1 32 mg, ekstrakt z owoców kolcowoju chińskiego 1:1 12 mg, proszek z grzybów shiitake 10 mg, proszek z liści i łodyg ciemnej odmiany rzepy właściwej 6 mg, ekstrakt z owoców fikusa pospolitego 1:1 6 mg, ekstrakt z owoców borówki rózgowatej oraz dzikiej 1:1 4 mg, ekstrakt z owoców truskawki chińskiej 1:1 4 mg, ekstrakt z owoców drzewka yuzu 1:1 4 mg, proszek z pieczarki brazylijskiej 4 mg, proszek z żagwicy listkowatej 4 mg, liście i łodygi wodorostów 4 mg, żywe kultury bakterii kwasu mlekowego B.breve

  1. Breve, B.infantis ss. Infantis, B.longum, B.lactis, L.acidophilus, L.brevis, L.bulgaricus, L.casei ss. Casei, L.fermentum, L.helveticus, L.plantarum, S.thermophilus 5,8 x 108 CFU*

CFU* – jednostka tworząca kolonię bakterii

Wybrane badania kiniczne

Biochemical properties of lactic acid bacteria from traditional fermented foods in Southeast Asia. Salt-, acid-, heat-tolerance and acid-production of lactic acid bacteria from traditional fermented foods in Southeast Asia. Japanese Journal of Dairy and Food Science. 39, No.2 (1990)

The isolation and identification of lactic acid bacteria from naturally fermented wild plants and fruits. Japanese Journal of Dairy and Food Science. 36, No.2 (1987)

Evaluation of therapeutic properties of fermented vegetables extract (OM-X) in the model of colitis induced by Citrobacter rodentium in mice. J Functional Foods. 10, 117-127 (2014)

Safety and tolerability of Dr Ohhira’s OM-X Capsules in healthy volunteers. Integrative Medicine. 12, 38-42 (2013)

Effects of fermentation product of herbs by lactic acid bacteria against phytopathogenic filamentous fungi and the growth of host plants. J Biosci Bioenginer 98, 187-192 (2004)

The influences of lactic acid bacteria (OM-X) on bone structure. Journal of Applied Nutrition. 53, 1-6 (2003)

The influences on the VO2maxof athlete with taking lactic acid bacteria (OM-X). Kurashiki University of Science and the Arts. 3, 131-144 (1998)

Biochemical properties of lactic acid bacteria from traditional fermented foods in Southeast Asia. Salt-, acid-, heat-tolerance and acid-production of lactic acid bacteria from traditional fermented foods in Southeast Asia. Japanese Journal of Dairy and Food Science. 39, No.2 (1990)

The isolation and identification of lactic acid bacteria from naturally fermented wild plants and fruits. Japanese Journal of Dairy and Food Science. 36, No.2 (1987)

Evaluation of therapeutic properties of fermented vegetables extract (OM-X) in the model of colitis induced by Citrobacter rodentium in mice. J Functional Foods. 10, 117-127 (2014)

Safety and tolerability of Dr Ohhira’s OM-X Capsules in healthy volunteers. Integrative Medicine. 12, 38-42 (2013)

Effects of fermentation product of herbs by lactic acid bacteria against phytopathogenic filamentous fungi and the growth of host plants. J Biosci Bioenginer 98, 187-192 (2004)

The influences of lactic acid bacteria (OM-X) on bone structure. Journal of Applied Nutrition. 53, 1-6 (2003)

The influences on the VO2maxof athlete with taking lactic acid bacteria (OM-X). Kurashiki University of Science and the Arts. 3, 131-144 (1998)

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl